Evde Dekoratif Mum Yaparak Para Kazanmak – 5.000 TL Kazanç!

13.04.2022
6.223
Evde Dekoratif Mum Yaparak Para Kazanmak – 5.000 TL Kazanç!

Bu yazıda, herkesin rahatlıkla yapabileceği bir ek işten bahsedeceğim. Evde dekoratif mum yaparak para kazanmak! Mum yapıp satarak bu işten aylık düzenli gelir elde edenler var. İyice araştırdım ve bu işten nasıl para kazanacağınızı şimdi size anlatacağım.

Son dönemlerde dekoratif mumlara olan ilgi fazlasıyla arttı. Öyle ki her yerde, çeşit çeşit modele sahip dekoratif mumlar satılıyor. Tabi el yapımı olan mumlar daha çok ilgi görüyor diyebilirim. Peki evde mum yapımı maliyeti nedir?

Çok eskiden sadece aydınlatma kaynağı olarak kullanılan mumlar, günümüzde dekoratif bir ürün olarak vazgeçilmez hale geldi. Dekoratif mumlar, hediye olarak da sıklıkla tercih edilen, alıcısı hiç bitmeyen bir ürün. Nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini bildiğiniz sürece, evde mum yapıp satmak oldukça keyifli bir ek iş.

Evinizde rahatlıkla yapacağınız renk renk, değişik modellere sahip dekoratif mumlar ile cebinize katkıda bulunabileceksiniz. “Evde mum yapıp satmak karlı mı?” sorusuna cevap arıyorsanız, cebinizi aydınlatacak yazımızı okumaya başlayın!😊

Evde Mum Yapma İşine Nasıl Başlanır?

Evde Dekoratif Mum Yaparak Para Kazanmak
Evde Mum Yapma İşine Nasıl Başlanır?
  • Boş vakti gelire çevirmenin oldukça eğlenceli bir yolu olan evde dekoratif mum yapmak, düşündüğün kadar zor değil. Evde dekoratif mum yaparak para kazanmak için ilk etapta, başarılı bir mum nasıl yapılır bilmek gerekiyor.
  • Yapacağınız mumları ilk olarak çevrenizle paylaşın, onların geri dönüşlerini değerlendirin. Elbette ilk yapacağınız mum mükemmel olmayabilir ancak zamanla harika işler ortaya koyabileceksiniz. Yani işe çevrenizle başlayın. Küçük adımla başlamaktan çekinmeyin.
  • Kendinize evde mum yapma işi için bir alan yaratın. İşler ilerledikçe etrafın dağınıklığı sizin performansınızı etkileyebilir. Unutmayın ne kadar başarılı mumlar yaratırsanız o kadar satışınız artacak.
  • Yapacağınız dekoratif mumlar için lazım olacak malzemeleri, nereden alacağınızı mutlaka bulmanız gerekiyor. Malzemeleri internetten ya da şehrinizde mum imalatı yerlerden temin edebilirsiniz. Malzemeleri almak için iyice bir araştırma yapmanız lazım. Uygun fiyatlı ve kaliteli ürünleri almanız gerekir.

Evde ek iş yapma düşüncesi olanlara, Evde Ek İş Yapmak İstiyorum! yazısına da mutlaka göz atmalarını tavsiye edeceğim. Konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olacaksınız.

Evde Dekoratif Mum Yapmak için Gerekli Malzemeler

evde dekoratif mum yaparak para kazanma
evde dekoratif mum yaparak para kazanma
  • Fitil
  • Balmumu
  • Eritme potası
  • Mum kalıbı
  • Fırın ya da ocak
  • Makas
  • Termometre

Mum kalıplarının ömürleri kalitesine göre farklılık gösterebiliyor. Evde dekoratif mum yaparak para kazanmak için malzemeleri mutlaka iyice araştırarak alın. Bunlara ek olarak mum kokusu, süsleme malzemesi edinebilirsiniz. Tasarımlar tamamen sizin hayal gücünüze ve yaratıcılığınıza kalıyor.

  • Mum yapımı malzemelerinden sonra paketleme için de albenisi yüksek ambalajlama malzemeleri almanız gerek. Konseptinize uygun, özenle paketleme yapabilmeniz, size geri dönüşler için önemli bir nokta. Sizden aldığı mumları çok beğenen birisi, arkadaşına da önerebilir.

Aşağıdaki videoyu izleyerek evde dekoratif mum yapımı hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz:

Evde Dekoratif Mum Yapıp Satmak

Evde Dekoratif Mum Yapıp Satmak
Evde Dekoratif Mum Yapıp Satmak

Yapacağınız dekoratif mumları satabilmek, işin en önemli noktası. Bunun için popüler sosyal medya mecralarından mutlaka faydalanabilmeniz gerekiyor. Özellikle Facebook ve Instagram dekoratif mumlarınızı satabilmek için faydalı olabilir.

Yaptığınız dekoratif mumların güzelce fotoğraflarının çekilmesi ve paylaşılması mühim bir konu. İnsanlar bu fotoğraflara bakarak mumlarınızı almak isteyecek. Bunun için çekeceğiniz fotoğraflarda, mumlar kadar arka planında iyi olması gerek. Işık yine çok önemli. Kimse aydınlık olmayan, dağınık arka plana sahip bir fotoğraftaki mumun ne kadar güzel olduğunu anlayamaz.

Evde dekoratif mum yaparak para kazanmak için reklamınızı iyi yapabilmeniz gerek. Facebook gruplarına yaptığınız işi paylaşabilirsiniz. Alakalı sayfalarda paylaşabilirsiniz. Mum satan yerler ile görüşüp onların da sipariş almasını sağlayabilirsiniz. Satışı için numunelik mum bırakabilirsiniz. İş sizin çabanıza göre oldukça kazançlı bir hal alabilir. Yeter ki isteyip, çabalayın.

Daha farklı bir ek iş fikri için Evde Çanta Yapıp Satmak başlığını okuyabilirsiniz. Evde çanta yapıp, pazarlamasını gerçekleştirerek düzenli ek gelir elde edebilirsiniz!

Evde Dekoratif Mum Yapıp Satmak Kazancı

Evde Dekoratif Mum Yaparak Para Kazanmak
Evde Dekoratif Mum Yapıp Satmak Kazancı

Evde dekoratif mum yaparak para kazanmak mümkün! Bu işten ne kadar para kazanacağınız, tamamen sizin ne kadar mum satabileceğinize bağlı. Ek iş olarak başladığınız evde mum yapıp satma işine, tam zamanlı olarak devam etmek bile isteyebilirsiniz. Mum yapıp satarak aylık düzenli kazanç elde edenler var. Başarılı dekoratif mumlarla, reklamınızı güzelce yapabildiğiniz taktirde iyi satışlar elde edebileceksiniz.

İşleri yoluna oturttuğunuz ve düzene girdiğiniz zaman bu işten aylık ortalama 5.000 TL kazanç elde edebilirsiniz. İşe ilk girdiğinizde elbette daha az kazançlarla başlayacaksınız, bu durum sizi endişelendirmesin.

Özellikle ev hanımları için oldukça keyifli ve kazançlı bir iş diyebilirim. Elbette boş zamana sahip herkes evde dekoratif mum yaparak para kazanabilir. Evinizden çıkmaya gerek kalmadan, oturduğunuz yerden keyifle para kazanabileceksiniz.

İlgili içerik: Evde Penye İpten Paspas Yapma İşi

Evde Dekoratif Mum Yapımı Maliyeti

evde dekoratif mum yaparak para kazanma
Evde Dekoratif Mum Yapımı Maliyeti

Yukarıda size malzemelerden bahsetmiştik. Bunlar temel malzemeler diyebiliriz. Ortalama 300 TL ile bu işe başlayabilirsiniz. Sizin nasıl malzemeler seçeceğinize göre maliyet değişebilir. En pahalı olacak malzeme muhtemelen mum kalıbı olacaktır. O da model ve boyutuna göre değişiklik gösteriyor. Tek sefer değil belirli bir süre kullanabiliyorsunuz.

Şöyle açıklayabilirim ki iki kere mum satışı yapsanız maliyeti çıkartabilirsiniz. 500 TL’lik bir maliyeti de yine rahatlıkla çıkartabilirsiniz. Daha büyük bir mum kalıbı tercih ettiğiniz için bu maliyet artmıştır. Siz de daha büyük bir mumu, doğal olarak daha yüksek fiyata satarsınız.  Özetle ufak bir maliyetle başlayacağınız bu işten bol kazançlar elde edebilirsiniz. Evde dekoratif mum yaparak para kazanmak işte bu kadar basit!

Evde Mum Yaparak Para Kazanma Avantajları

Evde Mum Yaparak Para Kazanma Avantajları

Evde mum yaparak para kazanma hakkında oldukça avantajlı bir iş diyebilirim. Bu avantajları sıraladıktan sonra kesinlikle ben de dekoratif mum yapma işine gireceğim diyebilirsin…

  • En büyük avantajı, mum yapma işi için büyük sermaye gerekmiyor. Ufak bir maliyetle evde dekoratif mum yapıp satarak para kazanabilirsiniz.
  • Baştan beri vurguladığım gibi, işi evden rahatlıkla yapabilirsiniz. Boş vaktinizi evde gelire çevirmek için harika bir fırsat.
  • Malzemeleri bulmak için aşırı uğraşmanız gerekmiyor. İnternetten ya da mum imalatı yapan yerlerden rahatlıkla malzemelerinizi temin edebilirsiniz.
  • Evde dekoratif mum yaparak para kazanmak için kimseye ihtiyacınız yok. Tek başınıza bu işi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.
  • Evde mum yapımı için büyük makinelere, kurulumlara gerek yok. Evde size saydığım malzemelerle dekoratif mumlar yapabilirsiniz.
  • Mumlar, alıcısı bitmeyen bir üründür. Dekoratif ürün olmasının yanında, son dönemlerde popüler hale gelen yoga ve meditasyonlarda da çeşitli mumlar sıklıkla tercih ediliyor. Yani diyebilirim ki önü gayet açık bir iş…

Evde dekoratif mum yaparak para kazanmak hakkında, aklınıza takılanları aşağıdaki YORUM kısmında benimle paylaşabilirsiniz!

1 kilo soya parafininden kaç mum çıkıyor?

Mum yapımında eritilerek kullanılan soya parafininden 8 adet mum çıkabilmektedir.

Evde mum yapıp satmak karlı mı?

Evde mum yaparak para kazanma fikri kesinlikle çok karlı. Bunun sebebi, kendi işinizin sahibi olmanız. Aynı zamanda siz hangi ürünleri nereden ve kaç TL’ye isterseniz alır ve ona göre bir fiyat belirlersiniz. Ayda 5.000 TL hatta daha fazla kazanmanız mümkün.

YORUMLAR

  1. Cerennurkahraman dedi ki:

    Bursa Osmangazi

  2. CERENNUR KAHRAMAN dedi ki:

    evde çalışmak istiyorum YEŞİLOVA MAHALLESİ BUSA OSMANGAZi

  3. Ayse dedi ki:

    Evlere iş veriyomusunuz

  4. Seda dedi ki:

    Eşime evde destek olmak için istiyorum