Evde Kefir Mayası Üretmek – 10 Gramı 45 TL’ye Satın!

17.04.2022
4.555
Evde Kefir Mayası Üretmek – 10 Gramı 45 TL’ye Satın!

Evde ek işe ihtiyacınız mı var? Sizlere yine oldukça faydalı bir ek iş fikriyle geldim. Evden çıkmadan para kazanmanın çeşitli yollarını buluyor ve sizler için araştırmaya devam ediyorum. Bu yazımızda evde kefir mayası üretmek ve satma fikrini aktaracağım. Kar elde edebileceğiniz, sandığınızdan daha kolay bir iştir evde maya kefir mayası üretmek.

Biliyorsunuz, son yıllarda herkes bir ürünün en doğalını aramaya başladı. Sizde bu durumu fırsata çevirebilir, mutfağınızda kefir mayası üreterek cebinize kazanç sağlayabilirsiniz. Peki kefir mayası nasıl yapılır? Bu konuda öğrenmeniz gereken birçok şey var.

Bu yazımız da “evde kefir mayası nerede satılır?” gibi sorular hakkında tüm soru işaretlerinizi gidereceğiz. Şimdi yazımızı okumaya devam edin ve kendi mutfağınızdan para kazanmaya başlayın!

Evde Kefir Mayası Üretip Nasıl Satarım?

Evde Kefir Mayası Üretip Nasıl Satarım?
Evde Kefir Mayası Üretip Nasıl Satarım?

Kefir mayasını doğru şekilde evden çıkmadan üretebilirsiniz. Elbette evde kefir mayası üretmek istemeden önce mutlaka bu işi iyi bilmelisiniz. “Evde nasıl kefir mayası üretebilirim?” diyorsanız bu yazıda tüm bilgileri derledim… Evde dondurulmuş gıda ürünleri yapıp satmak da bir tercih olabilir. Siz yeter ki evde para kazanmak istiyorum deyin.

Kefir mayası üretmek bir hayli meşakkatli. “Kefir mayasını nasıl satacağım?” diye düşünenler için, ilk adım çevre olmalı. Çevrenize ürettiğiniz kefir mayalarını ulaştırıp, onların yorumlarını dinlemeniz gerekiyor. Evde kefir mayası işinde önerilen kişi olmanız için gerçekten başarılı kefir mayası üretiyor olmanız lazım.

Şehrine ait Facebook gruplarında yaptığın kefir mayalarını satmak hakkında ilanını yayınlayabilirsiniz. Böylelikle sizden sipariş vermek isteyen insanlar, size ulaşabilirler. Onun dışında yaptığın kefir mayalarını yöresel gıdalar satan yerlere, gıda fuarlarına, kefir satışı yapan yerlere satabilirsiniz. Bunun için bu yerlerle iletişime geçmen ve kefir mayalarını pazarlamanız lazım.

Ayrıca evde ek iş fikirleri konusunda Evde Davetiye Katlama İşi yazıma da göz atmak isteyebilirsiniz.

Kefirin faydaları nelerdir?

İnsan bağışıklığını ve sindirim sindirimini düzenleme faydalarıyla bilinen kefirin tüketimi, ülkemizde yadsınamayacak kadar fazla. Damar sertliği, stres, yorgunluk gibi durumlarda da kefir oldukça iyi geliyor. Ayrıca içildikten sonra tok tutması da diyet yapanlarında kefir içmeyi tercih etmesine sebep oluyor.

Kefir Mayası Üretmenin Maliyeti

Kefir Mayası Üretmenin Maliyeti
Kefir Mayası Üretmenin Maliyeti

Evde kefir mayası üretmenin maliyeti oldukça uygun meblağlardır. İlk başta doğal bir kefir mayası satın almanız gerekecek. Bu tek seferlik bir ödeme olacak çünkü sonrasında zaten kendi yaptığınız kefir mayasını kullanacaksınız. Diğer zamanlar sürekli almanız gereken iki malzeme vardır: Süt ve saklamak için kavanoz. Yani aslında kefir mayalarınızı satmayı başarabildiğiniz taktirde sürekli kar elde edeceksiniz.

Evde kefir mayası üretmek için alacağınız kavanozların boyutlarını, kefir mayanızın gramına, miktarına göre belirlersiniz. Alacağınız sütünde çit süt olması gerekiyor. Eğer marketten alacağınız sütle kefir mayası yapmayı düşünüyorsanız bunun oldukça zor ve doğallıktan uzak olacağını bilmelisiniz. Bu nedenle çevrenizde düzenli olarak çiğ süt satan birisiyle anlaşmanız faydanıza olacaktır. Bunun da maliyeti litre başına 3 – 5 TL’dir.

Evde Kefir Mayası Üretip Satmanın Aylık Kazancı

Evde Kefir Mayası Üretip Satmanın Aylık Kazancı
Evde Kefir Mayası Üretmek

Genelde bir litre süt için kullanılacak kefir mayası 30 gramdır. 30 gram kefir mayasının fiyatı piyasada 10 Gram’ı ortalama 45 TL‘dir. Kefir mayası fiyatları genellikle markalara ve miktara göre değişiklik gösterir. Elbette siz fiyatlarınızı biraz daha aşağı çekebilirsiniz. Zarar etmediğiniz taktirde başlangıç için kefir mayanızın fiyatının çok uçuk olmaması yararınıza olacaktır.

Örneğin; yaşadığınız şehirde yöresel, doğal ürünler satan yerlerde fiyat araştırmasına çıkabilirsiniz. 10 gram, ortalama 50 TL’ye satılıyorsa, siz 45 TL’ye satabilirsiniz.

Gelelim Evde Kefir Mayası Üretip Satmanın Aylık Kazancına. Ne kadar çok kişi ve yerle anlaşırsanız haftalık, aylık kazancınız o kadar artacaktır. Düzenli yerlere sattığınız taktirde aylık 5.000 TL’de kazanabilirsiniz, 6.000 TL’de… Evde kefir mayası üretmek bir ek iş olduğu için bu işten ne kadar kazanacağınız size kalıyor. Evde otururken boş zamanlarınızda bu işi yaparak cebinize katkıda bulunabilirsiniz.

Evde Kefir Mayası Nasıl Yapılır?

Evde Kefir Mayası Üretmek

Evde kefir mayası üretmek için en başta kaliteli bir kefir mayası üretmeniz gerektiğinden bahsetmiştik. Bu sizin tercih edilen kişi olmanızı sağlayacaktır. Sizden bir defa kefir mayası alan kişi, beğenmediği zaman size tekrar ulaşmak istemeyecektir. Bu yüzden baştan savma kefir mayası üretmeyin. Gelelim “kefir mayası nasıl yapılır?” sorusuna.

Size vereceğimiz püf noktalarını değerlendirin. Evinizde denemeler yapın, yaptığınız kefir mayalarından kefir yapıp, tadın. Gerçekten başarılı olduğunuzu hissettiğinizde kefir mayası üretip satma işine girin. Peki evde kefir mayası nasıl yapılır? İşte izlemeniz gereken yollar…

Kefir mayası malzemeleri nelerdir?

1. Çiğ süt
2. Doğal kefir mayası
3. Cam kavanoz
4. Süzgeç
5. Tahta kaşık

Evde Kefir Mayası Üretmek
Evde Kefir Mayası Üretmek

Kefir Mayası Tarifi:

  • Açık süt olarak bilinen çiğ sütü tercih etmenizi tavsiye etmemizin sebebi, probiyotik kefir mayası için çok uygun olmasıdır. Evde kefir mayası üretmek için tarife bir litre süt üzerinden gideceğiz, miktarı siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz…
  • Bir litre çiğ sütü, bakterilerinden arınması için iyice kaynatın ardından soğumaya bırakın. Serçe parmağınızla kontrol edin, dayanabileceğiniz sıcaklıkta olması gereklidir.
  • Ardından oda sıcaklığındaki sütü cam kavanoza boşaltın. Sürü boşalttıktan sonra tahta kaşıkla, ceviz büyüklüğündeki doğal kefir mayasını kavanozdaki sütün içerisine atın.
  • Kefir mayasını cam kavanoza bıraktıktan sonra kavanozun kapağını iyice kapatın.
  • Mayalanma süreci 8 ve 24 saat arasında gerçekleşir. Yoğun kıvam istiyorsanız 48 saate yakın bekleyebilirsiniz. Bu süreci kavanozu kontrol ederek geçirmelisiniz. Süt kesilmişse mayalanma işlemi gerçeklemiş demektir.
  • Son işlem olarak süt dolu cam kavanozu süzgeç yardımıyla süzmeniz lazım. Süzdüğünüzde ortaya çıkan kefir mayalarını zarar görmeden cam kavanozlara yerleştirin. Ardından kavanozları buzdolabına koyun. 10 gün kadar buzdolabında durabilecek kavanozlardaki kefir mayaları bu süreçte kendiliğinden çoğalırlar.

İlk kefir mayası nasıl yapılır?

İşlem görmemiş çiğ süt kaynatıldıktan sonra oda sıcaklığında belli sürelerde bekletilmesi gerekir. Ortalama 24-48 saat bekleyen çiğ süt kavanozun dışından kesik gibi bir görüntü veriyorsa, mayanız hazır demektir.

Hatta şuraya bir de evde kefir yapımı ile ilgili bir Youtube videosu bırakıyorum, belki izlemek istersiniz ⇓

Okumak isterseniz ⇒ Para Kazandıran İşler – 13 Bol Kazançlı İş!

Kefir Mayası Nasıl Saklanır?

Evde kefir mayası üretmek

Evde kefir mayası üretmek ve satışını yapacağınız için mayayı doğru muhafaza etmeniz önemlidir. Peki kefir mayası nasıl saklanır? Size aşağıda sunduğum maddeleri inceleyerek nasıl saklayacağınızı öğrenin:

  • Yukarıda ki tarifte 10 gün kadar buzdolabında kavanozların durabileceğini söylemiştik. 10 gün kadar bekleyen kefir mayalarının bozulmaması için iki günde tüketmek gerekiyor. Evde kefir mayası üremek ve satmak için 2 gün kısa bir süredir.
  • Bu nedenle kefir mayalarını daha uzun süre saklayabilmeniz gereklidir. Bunun için işinize en yarayacak yöntem, kefir mayasını kurutma yöntemidir. Böylelikle 12 ay ve daha uzun süre, evde yaptığınız kefir mayasını saklayabilirsiniz. Satışını gerçekleştirirken bozulma derdi yaşamazsınız.
  • Kefir mayasını uzun süre saklayabilmek için hazırladığınız kefir mayalarını içme suyu ile yıkayın. Ardından yıkadığınız kefir mayalarını temiz bir havlu üzerine alın.
  • İyi bir havalandırmaya sahip yerde kefir mayalarını sararıncaya kadar, 2 – 5 gün arasında bekletin. Sararan kefir mayalarını alıp, hava almayacak şekilde cam kavanozlara yerleştirin. Kavanozları buzdolabında muhafaza edin.
  • Böylelikle cam kavanozlardaki kefir mayalarını 12 ay ve daha fazlası için saklamaya hazır hale getirmiş olacaksınız. Hem kefir mayasını istediğiniz zaman buzdolabından alıp satabileceksiniz.
  • Sürekli olarak kefir mayası yapmak için ayrı zamanlarda uğraşmanıza gerek kalmayacak. Kar elde edebileceğiniz bu ek işle kolayca cebinize katkı sağlayabilirsiniz.

Sizler için detaylarıyla araştırdığımız evde kefir mayası üretmek hakkındaki soru işaretlerinizi YORUM kısmında paylaşabilirsiniz! Ayrıca evde yaprak sarması yapıp satmak hakkındaki yazımız da size evde ek iş fikri edinmenize yardımcı olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.