Az Sermayeli İşler – Müşterisi Hazır 20 İş Fikri!

30.05.2021
6.961
Az Sermayeli İşler – Müşterisi Hazır 20 İş Fikri!

Az sermayeli işler nelerdir? ‘ diye internette daha fazla araştırma yapmanıza gerek yok! İş kurmak istiyorsunuz; ancak yeterli bütçeniz yok mu? Endişelenmeyin, sizler için 2021 yılında yapabileceğiniz düşük sermayeli işler için mükemmel bir liste hazırladım.

Yeni bir işe girişmek için ille de çok fazla sermayeye ihtiyacınız olmadığını biliyor muydunuz? Size bir sır vereyim; bugüne kadar her yeni iş kuran kişi, muhakkak zengin olacak diye bir şey yok. Yani elinizde 10 bin TL varsa da yeni bir iş yapabilirsiniz; 100 bin TL varsa da yeni bir iş kurabilirsiniz. Burada önemli olan iki şey var: doğru plan ve doğru strateji.

Size birazdan, az sermaye ile yapılabilecek 20 iş fırsatı sunacağım. Lütfen her birini en ince ayrıntısına varana kadar okuyun. Hem faydalı ipuçları, hem de bu işlerden ne kadar para kazanabileceğinizi basit bir şekilde anlattım. Hatta, bazı işlerin sermaye miktarlarına bile değindim.

Emin olun, küçük sermayeli işlerde de kısa sürede iyi paralar kazanabilirsiniz. Şimdi, birbirinden farklı sektörlerden derlediğim, müşterisi hazır olan az sermayeli işler önerilerimle sizleri baş başa bırakıyorum.

Bu işlerden içinize sinen fikirler olursa, yorumlarda buluşabiliriz!

1. Mikrofiber Temizlik Bezi Satmak

az sermayeli işler temizlik bezi satmak

Mikrofiber temizlik bezi satmak

Toptan olacak şekilde mikrofiber temizlik bezi satmak, az sermayeli işler önerilerimde ilk sırada yer alıyor. Çünkü çok basit ve oldukça kazançlı. Mikrofiber bezler, şu sıralar özellikle mutfakta kullandığımız sarı bezlere meydan okuyor dersem yeridir. Bu iş fikrini daha da genişletmek isterseniz; Technolog firması üzerinden bir araştırma yapabilirsiniz.

Sermaye: 5 – 8 bin TL

Kazanç: İlk aylarda ortalama 4-5 bin TL

2. Dondurmalı İrmik Helvası Satmak

az sermayeli işler irmik helvalı dondurma satmak

Az sermayeli işler için irmik helvalı dondurma satmak

Yazarken bile canım çekti! Dondurmalı irmik helvasını sevmeyenlerin sayısı, tıpkı Ülker çikolatalı gofret sevmeyenlerin sayısı ile aynıdır, diye düşünüyorum? Fark etmişsinizdir, dondurmalı irmik satıcılarının sayısı günden güne artıyor. Hem bu iş, sadece yazlık bölgelerde değil; Türkiye’nin her yerinde yapabileceğiniz ve basit bir şekilde para kazanabileceğiniz az sermayeli işler arasında yer alıyor.

Bu ürünü ortaya çıkarmak bile çok basit. Birkaç kere evinizde deneyin, yapabildiğinizi göreceksiniz. İrmiği, dondurma ile birleştirmeniz yeterli! Bu lezzetli tatlının kazanç kapısı ile oldukça büyük. Düşük sermayeli bir iş olarak dondurmalı irmik tatlıcısı olmak için küçük bir stant açın!

Sermaye: Ortalama 10 bin TL.

Kazanç: 5 bin TL de olabilir, 25 bin TL de.

3. Sabuncu Açmak

az sermayeli işler sabuncu açmak

Düşük sermayeli işler – sabuncu açmak

Bu önerimi de ilk etapta stant açma şeklinde düşünebilirsiniz. Mesela bir AVM’de ya da Şirince Köyü’nün ara sokaklarında, bitki özlerinden yapılan doğal sabunlar… Kulağa çok iyi gelmiyor mu? Belki sabun üretimi yaparsınız ve başarılı olmanız durumunda bayilikler bile verebilirsiniz. Isparta’nın güllerin sabun, Egenin zeytininden sabun, Trakya Bölgesi’nin meyvelerinden sabunlar yaparak satabilirsiniz!

Sermaye: 10 – 15 bin TL.

Kazanç: Bölgesine göre farklılık gösterse de ayda en az 5 bin TL kazanmanız mümkün.

Okumak isterseniz diye bırakıyorum: Freelance İş Fikirleri – Evden Para Kazandıracak 14 İş

4. Çiğ Köfteci Açmak

az sermayeli işler çiğköfteci açmak

Az sermaye ile yapılabilecek işler için örnek

Bayilik alarak da yapabilirsiniz; kendi markanızla da bir çiğköfteci olabilirsiniz. Size yine stant üzerinden hesaplamalar ve örnekler vereceğim, çünkü bu örnekler, az sermayeli işler başlığı altında olduğu için, bütçeyi minimum oranda az tutmak istiyorum. Ancak siz elbette maliyeti yükselterek işinizi çok daha profesyonel bir hale getirebilirsiniz.

Ülke olarak etsiz çiğköfteye olan düşkünlüğümüz ortada. Çiğköftenin bu kadar popüler bir hal almasıyla gelişen bu sektör de düşük sermayeli iş arayan girişimciler için iyi bir kazanç kapısı. Çiğköftenin maliyeti de ucuz olduğu için kar oranınız %50 seviyelerinde olacaktır.

Sermaye: 10.000

Kazanç: İlk etapta birkaç ay boyunca ortalama 5 ile 10 bin TL kazanmanız mümkün. Tanındıkça ve sevildikçe bu fiyatlar 3 – 4 katına çıkacaktır!

5. Evcil Hayvan Bakımı

az sermayeli işler evcil hayvan bakımı

Evcil hayvan bakıcılığı hizmeti

Ne kadar sevimli bir iş değil mi? Az sermayeli işler arasında bulunan evcil hayvan bakımı işi için konuyla ilgili birkaç aylık eğitimler alarak uzmanlaşabilirsiniz. Müşterilerinize ulaşmak için sosyal medya platformlarının gücünden yararlanabilirsiniz. Verdiğiniz hizmeti, güven duygusu içerisinde eğlenceli ve açıklayıcı bir şekilde örneklerle tanıtarak bu işte büyüyebilirsiniz.

Sermaye: Maksimum 10 bin TL

Kazanç:  İlk etapta ortalama 4 – 5 bin TL.

6. AVM’de Stant Kiralamak

az sermayeli işler avm'de stand açmak

AVM’de stant işi yapmak

Az sermaye ile yapılabilecek işler arasında AVM’de stant açmak da yer alıyor. Ancak bu noktada dikkat etmeniz gereken bir şey var. AVM’lerde stant kurmak için istenilen kira bedeli bir miktar yüksek olabilir.

Örneğin, sadece 10 bin liranız varsa, ilk aylarda iş yapamamanız durumunda bazı maddi sorunlar yaşayabilirsiniz. O nedenle, stant kiralamak istiyorsanız, düzgün bir planlama ile işe koyulmalısınız. Ayırca, çalışmak istediğiniz AVM’de, eksik olan bir iş kolunu tercih ederseniz, kazançlı çıkan siz olursunuz.Müşteri potansiyelinizi hazır tutun!

Sermaye: 10 – 15 bin TL

Kazanç: İlk aylarda ortalama 10 bin TL

7. Kodlama Eğitmenliği

az sermayeli işler robotik kodlama eğitmenliği

Robotik kodlama eğitmenliği işi

Kodlama eğitmenliği yükselen bir iş kolu dersem, ne söylersiniz? Belki de çoğunuz bunun ne anlama geldiğini bile bilmiyor. Kodlama eğitmenliği hakkında herhangi bir bilginiz yoksa E/sertifikalar sitesinden eğitim alabilirsiniz. Sizi ilk etapta biraz zorlayacaktır; ancak hem az sermayeli işler için hem de çok kazançlı işler için iyi bir örnektir. Kendinizi geliştirerek, öğrenci portföyünüzü oluşturabilir ve online dersler eşliğinde kazanç sağlayabilirsiniz.

Sermaye: Alacağınız eğitimler ve Instagram sayfanızı büyütmek için ihtiyacınız olan sermaye 5-10 bin TL arasında olacaktır.

Kazanç: Öğrenci başına ders saati ücretini belirleyebilirsiniz. Piyasada, kodlama eğitmenliği ders saati ücretleri ortalama 150 – 200 TL arasında değişiklik göstermektedir.

8. Halı Yıkama İşi Yapmak

az sermayeli işler halı yıkama işi yapmak

Küçük sermayeli işler için halı yıkama hizmeti

Artık eskide kaldı, o sokaklarda komşularla birlikte halıları foşur foşur yıkamak! Şimdilerde her birimiz evimizdeki halıları, halı yıkamacılara veriyoruz. Üstelik fiyatları da çok uygun.

E peki, o zaman halı yıkamacılar nasıl para kazanıyor? diye sorabilirsiniz. Cevap vereyim, sürümden! Evet, yukarıda da söyledim. Halı yıkamacıların müşterileri o kadar çok ki, fırıncılar gibi iş yapıyorlar dersem, yalan olmaz. Halı yıkama hizmetinde kazandığınız tüm cironun neredeyse % 90’ı kâr olarak size kalır.

Sermaye: 10 – 15 bin

Kazanç: İyi iş yapan ve bölgede tercih edilen bir halı yıkamacının aylık ortalama kazancı, 15 – 20 bin TL arasında değişir.

9. Dış Çekim Fotoğrafçılığı

az sermayeli işler dış çekim fotoğrafçılığı yapmak

Dış çekim fotoğrafçılığı

Az sermayeli işler arasında yerini sağlama alan dış çekim fotoğrafçılığı, sosyal medyanın yükselmesiyle hayatımıza iyice yerleşti. Fotoğraflara verilen önemin artması, böyle bir meslek kolunu da ortaya çıkarmış oldu.

Profesyonel olarak fotoğraf çekebilirim ya da zaten bu işe yatkınım, kısa bir eğitim sürecinden geçer ve bu işte ilerlerim diye düşünüyorsanız; hiç durmayın derim. Önemli günlerin organizasyonlarında, düğünlerde veya tatilcilerin bol olduğu yerlerde, dış çekim fotoğrafçılığı yapabilirsiniz.

Üstelik, bu iş için gereken malzemelerin sayısı o kadar az ki! Elbette, elinizde profesyonel bir fotoğraf makinesi ve tripodun olması şart. Ancak bunları da internette çok uygun fiyatlara bulabilirsiniz.

Sermaye: Ortalama ürünler ve ihtiyaçlar doğrultusunda 10 bin, çok yüksek ve kaliteli işler yapmak istiyorum diyorsanız, 20 bin TL’ye ihtiyacınız var.

Kazanç: Her bir çekim için ortalama 2-3 bin TL kazanırsınız. Ayda 10 çekim alsanız, minimum 20 bin TL kazanmanız mümkün.

İlginizi çekebilir: İş Fikirleri

10. Mantar Yetiştiriciliği

az sermayeli işler mantar yetiştiriciliği

Mantar yetiştiriciliği işi yapmak

Az sermayeli işler için örnek verebileceğim mantar yetiştiriciliği, aynı zamanda kârlı da bir iştir. Bu işi, yılın her döneminde yapabilirsiniz. Dolayısıyla müşteri bulma açısından da herhangi bir zorluk yaşamazsınız. Özellikle, Türkiye’de mantar yetiştiriciliği yaparak para kazanan kişinin sayısı çok fazladır, diyebilirim.

Bu iş hakkında yeterli bilgiye sahip olmanızı; hatta daha önceden mantar yetiştiriciliği yapan birine, detaylıca danışmanızı tavsiye ederim. Benim size bir diğer önerim, mantar yetiştirme işi yapacaksanız, tercihinizi istiridye mantarı yönünde kullanmak olmalıdır.

Örneğin: İstiridye mantarı, kültür mantarına nazaran, daha nadir rastlanan bir türdür. Dolayısıyla, pazarlamasını yapmak daha kolay olacaktır. 100 metrekarelik bir alanda istiridye mantarı yetiştirmek için 5.000 TL civarında sermayeyle başlangıç yapabilirsiniz.

Sermaye: İlk etapta gereken minimum sermaye, 5 bin TL civarında olacaktır.

Kazanç: İlk birkaç ay içerisinde sermayeyi amorti edebilir ve para kazanmaya başlayabilirsiniz.

11. Oto Yıkama Dükkanı Açmak

az sermayeli işler oto yıkamacı açmak

Oto yıkama dükkanı açmak

Az sermaye ile yapılacak işler listemde oto yıkama dükkanını da örnek olarak gösterebilirim. Arabasını yıkatmayan yoktur, diye düşünüyorum. Bu işin kâr marjı da gayet tatmin edici oranda seyrediyor. Oto yıkama dükkanının tek handikabı çalışma saatlerinin karışık olmasıdır.

Ben, gece de gündüz de çalışırım, işimin başında dururum diyorsanız ve elinizde düşük bir miktarda sermayeniz varsa, önerimi ciddiye alabilirsiniz. Peki, bir oto yıkama dükkanı açmak için ne kadar sermayeye ihtiyacınız var?

Sermaye: Düşük sermayeli işler arasında yer alan oto yıkama işi için ortalama 15 ile 20 bin TL arası bir paraya ihtiyacınız olabilir. Elbette, işinizi nasıl bir alanda ve ortamda kurmak istediğiniz de bu noktada önem taşıyor. Ancak verdiğim bütçe ile orta halli bir dükkan açmanız, mümkündür.

Kazanç: Günde 1.000 TL ile 10.000 TL arası kazanç sağlayabilirsiniz.

12. Büfe Açmak

az sermayeli işler büfe açmak

Az sermayeli işler için büfe açmak

Hızlı tüketim malzemeleri satacağınız bir büfeyi açmak az sermayeli işler için son derece idealdir. Güzel ve işlek bir lokasyonda bu işi yapmak isterseniz, kazancınız da bir o kadar yüksek olacaktır. Sonuçta, her birimiz gün içinde büfelere giderek çeşitli ihtiyaçlarımızı karşılamıyor muyuz?

Sevimli ve tam donanımlı bir büfenin kısa zamanda yüksek cirolar elde etmesi kuvvetle muhtemel bir durumdur. Büfe açmak, az sermaye ile yapılacak işler arasında yer aldığı gibi en karlı iş fikirleri arasında da yer alır. Biraz daha küçük olduğu için bir markete göre daha az sermaye ister. Büfe açmak istediğinizde önce nerede açacağınızı belirlemelisiniz. Ardından yapmanız gereken şey gerekli izinleri ve belgeleri almak olacaktır.

Sermaye: Orta halli bir büfe için yaklaşık 20 – 30 bin TL civarında bir sermayeye ihtiyacınız vardır.

Kazanç: İyi işleyen büfelerin aylık 50-60 bin liraya kadar para kazandırdığını söyleyebilirim.

13. Yarasa Gübresi Satmak

az sermayeli işler yarasa gübresi satmak

Yarasa gübresi yetiştirmek

Şaşırdınız mı? Yoksa daha önceden hiç duymamış mıydınız? Yarasa gübresi satarak da para kazanabilirsiniz. Peki, yarasa gübresi nedir? Aslında bu, ürünlerin verimini yaklaşık %60 oranında artıran doğal bir gübredir.

Tarımla uğraşan kişilerin, tercih ettiği yarasa gübrelerini üreterek iyi kazançlar elde etmeniz mümkün. Özellikle yurt dışında çok fazla tercih edilen yarasa gübresi ile az sermayeli işler konusunda detaylı bir araştırma yaparak fikir sahibi olabilirsiniz.

İpucu: Biliyorsunuz, Türkiye’de çok fazla obruklar ve mağaralar bulunuyor. O nedenle, ülkemizde yarasa gübresini üretmek hiç de zor değil! Ancak bu iş için devletten gerekli izinleri almanız gerekiyor. Tüm resmi işlemlerden sonra mağaraları kiralayın ve hızlı bir şekilde yarasa gübresi üretin!

Kazanç: Yarasa gübresinin ortalama kg satış fiyatı 20 ile 30 TL arasındadır.

14. Danışmanlık Hizmeti Vermek

az sermayeli işler danışmanlık hizmeti vermek

Danışmanlık hizmeti vermek

Şirketlere ve işletmelere danışmanlıklar vererek para kazanabilirsiniz. Bu iş için öyle aman aman yüksek paralar harcamanıza gerek yok. Verdiğim örnek, gayet de az sermayeli işler arasında yer alıyor. Danışmanlık vereceğiniz firmalara, kazançlarını artırmak ve öne çıkan problemlerini çözmek için çeşitli seçenekler sunabilirsiniz.

Danışmanlara bu denli ihtiyacın olduğu şu günlerde, sizler de küçük bir sermaye ile danışmanlık hizmeti vermeye başlayabilirsiniz. Üstelik başlangıç için masraf yapmadan online olarak da hizmet verebilirsiniz.

Hangi konuda iyisiniz? Pazarlama, SEO, Sosyal medya, İşletme, Finans, Görsel tasarım….? Bu konuda çok iyi düşünmelisiniz. Gerçekten başarılı ve tecrübeli olduğunuz bir konuda danışmanlıklar vererek para kazanabilirsiniz.

Sermaye: Başlangıç için (reklam amacı olabilir) 10 bin TL

Kazanç: Ayda 5 ile 15 bin TL

15. Çay Ocağı Açmak

az sermayeli işler çay ocağı açmak

Çay ocağı dükkanı açmak az sermayeli iş fikirleri

Türkler olarak milli içeceğimiz, çay… Az sermayeli işler arasında yerini alıyor. Çay ocağı açmak yıllardır hem kolay hem de kazançlı bir iş olarak bilinir. Aynı zamanda şunu da söyleyebilirim ki bu işin kâr marjı neredeyse %100’dür. Yani bir bardak çayın satışından elde edeceğiniz kâr %100 olacaktır.

Çay ocağı açarak para kazanmak için dükkanınızı açacağınız yere çok iyi karar vermeniz gerekiyor. Mesela, işlek caddelerdeki pasajların içine, iş hanlarına, sanayilere bir çaycı dükkanı açabilirsiniz. Emin olun, kazancınız mükemmel olacak. Hem bu gibi yerlerde çok fazla küçük ofisler de bulunur. Yani, potansiyel müşterileriniz, hem içeriden hem de dışarıdan destek vereceklerdir.

Sermaye: 15- 20 bin TL

Kazanç: Aylık minimum 10-15 bin TL kazanç sağlamanız mümkün.

16. Organizasyon Şirketi Kurmak

az sermayeli işler organizasyon işleri yapmak

Düğün- nişan organizasyonu işi

Organizasyon şirketi kurmaya ne dersiniz? Eğlenceli olmaz mı? Merak etmeyin, sadece eğlenmeniz için bu işi önermiyorum. Aynı zamanda çok da kazançlı. Sonuçta, ülkemizde organizasyonlu faaliyetlere ne kadar önem verildiğini hepimiz biliyoruz. Mesela düğünler, kınalar, nişanlar, evlilik teklifleri…

Yukarıda verdiğim örnekler için, gözünü kırpmadan binlerce lira akıtan insanlar var. O zaman bırakın da bu işin ekmeğini biraz da siz yiyin. Hem organizasyon şirketi kurmak için öyle çok yüksek paralara da ihtiyacınız yok. Bildiğiniz, az sermayeli işler işte! E daha ne olsun?

Sermaye: Ortalama 15- 20 bin TL

Kazanç: Örnek olarak 200 kişilik bir kına organizasyonu için 2.000 TL para kazanırsınız.

Hiçbir sermaye harcamadan da iş kurabilir miyim, para kazanabilir miyim diye merak edenler için Sermayesiz iş fikirleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederim. 

17. Oyun Evi Açma

az sermayeli işler oyun evi açmak

Çocuk oyun evi açmak

Az sermeyeli işler ile kolay para kazandıran işleri birleştirdim ve size oyun evi açma önerisiyle geldim! Oyun evi deyince, aklınızda ne canlanıyor? Hemen söyleyeyim, mesela AVM’lerdeki çocuk oyun ve aktivitelerinin yapıldığı alanları anımsadınız mı?

Öyleyse, devam edeyim. Artık çoğu aile, bir alışveriş merkezine gittiğinde, çocuklarını oyun evlerine bırakıp işlerini halletmeye çalışıyorlar. Bu esnada çocuklar hem eğlenceli hem de keyifli vakit geçirme fırsatı buluyorlar. Elbette, bu gibi yerlerin güvenlik önlemleri de son derece dikkat edilmesi gereken bir konu. Dolayısıyla, oyun evlerine ilgi fazla olduğu için bu seçenek de kârlı bir iş haline gelmiştir.

Sermaye: 20 bin TL

Kazanç: Kalabalık bir AVM için ayda 30 – 40 bin TL kazanmak mümkün.

18. Bisiklet Kiralama

az sermayeli işler bisiklet kiralama işi yapmak

Bisiklet kiralama işi yapmak

Düşük sermayeler ile yapabileceğiniz işler arasında bisiklet kiralama işi de yer alıyor. Az sermayeli işler için bu örneğimi de değerlendirmenizi tavsiye ederim. Hatta, turistlerin yoğun olarak geldikleri bölgelerde yaşıyorsanız, hiç durmayın.

Yaz ayları da geldi zaten, bu işe yarın başlarsanız 2 ay sonra elinizdeki para sizi tatmin edecektir. Aktif yürüyüş yollarında, işlek bir bölgede 10-15 adet bisikleti kiraya vererek iyi paralar kazanabilirsiniz. Öyle abartı derecede reklam yapmanıza da gerek yok, bisikletlerinizi gören müşteriler, zaten size kendi istekleriyle geleceklerdir.

Sermaye: 10 bisiklet için 3 – 4 bin TL yeterli olurken; küçük bir dükkan içinde 5-10 bin TL masraf yapabilirsiniz.

Kazanç: 10 bisiklet ile günde 500 ile 1.000 TL arasında kazanç sağlayabilirsiniz.

19. Midye Satışı

az sermayeli işler midye satışı yapmak

Az sermayeli işler

Annenizin veya sizin eliniz lezzetli mi? Hiç unutmuyorum, üniversitede bir arkadaşım evlerinde annesine midye dolma yaptırarak, şehrin barlar sokağında satış yapıyordu. Üstelik yok satıyordu! Arkadaşım, midye dolmaları sattığı paraları biriktirerek kendisine 2 yıl sonunda oldukça fiyakalı bir motosiklet dahi aldı.

Neyse, maliyeti düşük kazancı yüksek, müşterisi ise 4 mevsim hazırda bekliyor. Evinizde midye dolma yapabilir ve bunu bir market veya işletme ile anlaşarak önünde satabilirsiniz. Belki de bir tanıdığınız vardır ve yer için herhangi bir ücret bile ödemenize gerek kalmaz. Bir düşünün derim!

Sermaye: Ortalama 1.500 TL gerekiyor.

Kazanç: Günde 400- 500 lira kazanabilirsiniz.

20. Evden Eve Taşımacılık Yapmak

az sermayeli işler nakliyecilik yapmak

Evden eve taşımacılık işi

Az sermayeli işler için sizlere vereceğim son iş fikri, evden eve taşımacılık yapmak oluyor. Bu konuda da biraz bilgi verip, yanınızdan ayrılacağım. Ülkemizde, öğrenci sayısının çokluğu ve ev sahibi olan kişilerin sayısının azlığı taşınma oranlarının artmasında en büyük etken.

Hızla büyüyen nakliyat sektöründe bilinçsiz ve plansız bir şekilde iş yapmaya kalkarsanız, hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Ancak, yeterli araştırma ile cüzdanınızı hızlı bir şekilde doldurmanız da an meselesi!  Bu işten para kazanmanız oldukça kolay.

İşinizi riske atmayacak şekilde planlamanızı yapın. Aldığınız ilk birkaç taşımacılık hizmetini, hakkıyla yerine getirin. Sonrası zaten çorap söküğü gibi gelecek. Unutmadan, bu işte reklam oldukça önemli!

Sermaye: Kamyon veya kamyonet için belirli miktarda sermaye şart.

Kazanç: Her taşıma işlemi için ortalama 2.000 TL kazanç sağlarsınız.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.